I WAS A TEENAGE SATAN WORSHIPPER: GTTHRGH

Arvio julkaistu Soundissa 5/2015.
Kirjoittanut: Antti Granlund.

Arvio

I WAS A TEENAGE SATAN WORSHIPPER
GTTHRGH
GAEA

Kun bändi uudistaa musiikillista linjaansa, kuljettavia polkuja ei ole yleensä kuin kaksi. Uudistumisen pakosta johtuva ryntääminen satunnaiseen, mahdollisesti päivän trendejä haistelevaan suuntaan. Ja luonnollinen kehittyminen, ei välttämättä eteenpäin, vaan sinne, missä tuttuus ja yllätyksellisyys kohtaavat.

Poikkeuksiakin on. Jollakin tempulla nimittäin I Was A Teenage Satan Worshipper on onnistunut yhdistämään jatkuvan trendeissä kiinni olemisen ja pakottoman kehityksen. Vuonna 2004 perustetun bändin ensimmäiset julkaisut olivat elektronista lo-fi-indietä, välillä yhtye teki yllättävänkin tujakkaa elektroa, sitten taas kaikuilevampaa kitarapainotteista musiikkia. Ja nyt, viidennellä albumillaan, IWATSW on innostunut 80-luvun alkupäästä, sen synkemmästä laidasta.

Ja kun indiebändi alkaa krauttailla ja jopa hieman postpunkkailla, hyviä asioita tapahtuu. Ne samat vaikutteet, jotka saisivat tavanomaiset uusromantikot ja goottipopparit vajoamaan keskinkertaisuuden suohon, ovat nostaneet IWATSW:n takaisin mielenkiintoisimpien kotimaisten bändien joukkoon.

Biisejähän yhtyeen johtohahmo Pasi Viitanen on aina osannut kirjoittaa. Siitä esimerkkeinä vaikkapa sinkkubiisi They Don’t Hear tai komeasti kasvava The Howling, joka saattaa olla bändin paras tuotos koskaan.

Vahvaa tekemistä.

Lisää luettavaa