I WAS A TEENAGE SATAN WORSHIPPER: Whatevernights

Arvio julkaistu Soundissa 06-07/2007.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.
Whatevernightsilla täydessä mitassa debytoivaa I Was A Teenage Satan Worshipperiä olisi voinut etukäteen epäillä särökitaraiseksi garage- tai punkbändiksi, mutta totuus on toinen.

Arvio

I WAS A TEENAGE SATAN WORSHIPPER
Whatevernights
Indie Jones

Whatevernightsilla täydessä mitassa debytoivaa I Was A Teenage Satan Worshipperiä olisi voinut etukäteen epäillä särökitaraiseksi garage- tai punkbändiksi, mutta totuus on toinen. Asialla on vahvasti koneistettu, kvartettina esittäytyvä ryhmä, jonka musiikin on ainakin tällä erää luonut lähes sataprosenttisesti My Lovin' Martianiksi ristitty nokkamiehensä.

Whatevernights on kohtuullisen maittava sekoitus utua, hälyä, nonstopisti surisevaa kitaraa ja väkevää elektronista sykettä. Biisit vyöryttävät kivoja ja pöhköjäkin soundejaan niin vuolaasti, että ajoittain oman soittimenkin kunto kyseenalaistuu. IWATSW saa elektroniikastaan irti myös oikeaa energiaa ja groovea eikä vain tappavan tylsää sähköistettyä läiskettä.

Heavy Metal Nationin kiihkeän imuinen elektrobeat lyö varmasti kuin kotoinen vastine surullisen kuuluisalle Sigue Sigue Sputnikille. Boys Are Pigs svengaa erityisen maukkaasti. This Boy Can't ottaa hieman rauhallisemmin ja Hags In Black Leather Jackets sivuaa Iggy Popin Sister Midnightia muutoinkin kuin vain lyriikassaan.

Elektroninen rock on harvemmin niin hauskaa kuin Whatevernightsilla. 

Lisää luettavaa