Iso pyörä pyörii varman päälle

Erja Lyytinen
Stolen Hearts
Tuohi

Kitaristi ja laulaja Erja Lyytinen on onnistunut luomaan itselleen perin vakaan uran. Kun hän vuonna 2003 pääsi Järvenpään Puistobluesin kotimaiseksi pääesiintyjäksi, iso pyörä alkoi pyöriä. Sittemmin Lyytinen on yhtyeineen tehnyt menestyksekkäitä kiertueita etenkin eurooppalaisilla lavoilla.

Taiteilijan lähes kolmeksi vuodeksi venähtänyt levytystauko katkesi, kun tuore Stolen Hearts -albumi saapui kauppoihin. Levy äänitettiin kovassa seurassa Helsingissä ja Lontoossa. Rollarien projekteissa viihtynyt tuottaja ja miksaaja Chris Kimsey sekä David Bowien ja Mott The Hooplen hengentuotteilta tuttu masterointiekspertti Ray Staff varmistivat sen, että musiikki soi suuren maailman vaatimusten mukaan.

Täyteläisesti askeltava Stolen Hearts pohjaa näkemyksensä bluesiin, mutta tällä kertaa mukaan uutettiin runsaasti myös popilla kuorrutetun rockin sävyjä. Epäilemättä ratkaisulla houkutellaan levylle enemmän potentiaalista yleisöä. Taiteellisesti linja heittäytyy paikoin turhan varman päälle väsätyksi.

Levyn eheimpiin elementteihin lukeutuu Erja Lyytisen kitarointi, jonka taipuisuus miellyttää. Kepittely pakenee kiintoisimmillaan maistuvan multaisiin maisemiin.