JD SOUTHER: If The World Was You

JD SOUTHER
If The World Was You
Slowcurve

John David Souther on Los Angelesin kantrirock-dynastian kiinnostavimpia hahmoja. Mies rakensi jo 60-luvun lopulla Glenn Freyn ja Jackson Brownen kanssa perustaa Eaglesin ja Linda Ronstadtin mainstream-menestykselle. Hänen kynästään ovat monet hitit, kuten Eaglesin karmein rynkytys Heartache Tonight ja Ronstadtin upein tunnelmapala White Rhythm & Blues.

JD Southerin viides albumi on virkistävän itsevarmaa mutta silti rentoa ja monipuolista omaa tuotantoa. Sen voi nostaa vaikkapa T-Bone Burnettin kaltaisen sydämellisen ammattilaisen levyjen rinnalle. Laulutavan samankaltaisuus on selvin yhtäläisyys, muuten Souther viljelee vaikutteitaan ja sovituksiaan ehdottoman persoonallisesti.

Levyllä on hienoja ja ytimekkäitä slovareita, joita Eagles olisi hyvin voinut kahmia häneltä parhaina desperado-päivinään. Niissä on sekä rauhallista valkoista soulia että Sons Of Pioneers -lauluyhtyeen rajaseutuista romantiikkaa. Tunteikkaat ja mehukkaat salsa-soinnit ja napakat mariachi-messingit ovat toinen vahva juonne Southerin tavoissa höystää laulujaan.

Huolella työstetyissä melodioissa ei ole häivääkään keinotekoista eksotiikkaa tai pinnallista kikkailua soitinnuksissa. Multi-instrumentalistina kunnostautunut Souther on todennäköisesti alusta lähtien kuullut vaistonvaraisesti, miten laulut tulevat muotoutumaan.