JEAN-MICHEL JARRE: Electronica 2: The Heart Of Noise

JEAN-MICHEL JARRE
Electronica 2: The Heart of Noise
Columbia

Kaikkien USB-miesten kantaisä Jean-Michel Jarre on kuvaillut Electronicaa kunnianhimoisimmaksi projektikseen. Kaksiosainen ja parituntinen julkaisu, jonka lähes jokainen kappale on tehty yhteistyössä eri artistin kanssa, ei vaikuttaisi mitenkään erityisen kunnianhimoiselta kaiken sen jälkeen mitä Jarre on urallaan tehnyt. Erityisen onnistunut se kyllä on.

The Heart Of Noise jatkaa siitä mihin viime vuoden The Time Machine jäi, joskin on kokonaisuutena himpun verran vaikeampi ja painostavampi. Vierailevien tähtien kirjo on edellistäkin hämmentävämpi, ulottuen nuoremman polven ranskalaisista elektromuusikoista Ronesta ja Sebastien Tellierista Cyndi Lauperiin, Hans Zimmeriin ja Edward Snowdeniin asti. Levyn pureskeltavuutta ennakoi myös se, että If..!:n kaltaista täsmähittiä sillä ei ole.

Jarre on saavuttanut jotain käsinkosketeltavaa yhdistellessään väsymätöntä uuden etsimistä ja hyväntahtoista vanhojen muistelua. Eniten odottamani raita, Pet Shop Boysin kanssa tehty PSB-pastissi Brick England, sujahtaa lokeroista toki yksin jälkimmäiseen.