JESSE MALIN: Glitter In The Gutter

JESSE MALIN
Glitter In The Gutter
One Little Indian

New Yorkin elämän kuvauksella aloittaneen lauluntekijän musiikki oli vankkaa jo ensilevyllä, eikä se ole siitä huonontunut, vaikka jälki selvästi samasta kengästä peräisin onkin. Päin vastoin, varmuutta askeliin on vain tullut lisää.

Kolmannella albumillaan Jesse Malin tarjoilee kimalletta katuojasta ja vaikka haikeuttakin löytyy, biisit etenevät etusijassa riemukkaan nopeatempoisina. Malin kuulostaa punkilla kasvaneelta kölviltä, joka ei ole aikuistuttuaankaan hylännyt taustaansa, vaan jalostanut sen omaan käyttöönsä. Mausteina keitossa on pistämätön pop-sensibilitetti: Little Starin kitarat soivat ajan tuolla puolen, Lucinda rullaa letkeällä maalaisotteella ja muutenkin palikat biiseissä ovat oikeilla paikoillaan.

New York saa oman tribuuttinsa hienolla NY Nightsilla. Pianoslovari Bastards Of Youngilla Malinin laulu tuntuu liiankin valittavalta, vaikka biisi hieno onkin. Toinen slovari Broken Radio sivuaa tunnelmaltaan Springsteenin ensialbumien sävyjä ja Pomo antaakin sillä lauluapua hengenheimolaiselleen. Muitakin vierailijoita löytyy, mutta he ovat vain koristeita kakussa, jonka leipurina on toiminut Jesse Malin.

Kun mies tuntuu suoltavan myllystään solkenaan hienoja biisejä, tuntuu oudolta, että hän on tehnyt uusiksi The Heat -albuminsa (2004) kappaleen Since You´re In Love, mutta se on vain pieni kauneusvirhe erittäin suositeltavalla levyllä.