JESSE MALIN: New York Before The War

JESSE MALIN
New York Before The War
One Little Indian

Aiemmissa bändeissään hardcoreista punkia soittanut Jesse Malin on julkaissut seuraajan Love It To Life -albumilleen (2010). Vuosituhannen vaihteen jälkeisellä soolourallaan monipuoliseksi laulaja-lauluntekijäksi kasvanut Malin on 50 ikävuoden lähestyessä tullut vaiheeseen, jossa New Yorkin Queensiin sijoittuvien kotikulmien lisäksi on lupa muistella myös itse elämää.

New York Before The Warin lauluissa kuuluu Jesse Maliniin vaikuttaneiden artistien ja bändien kirjo yhtä laajana kuin mainiolla coverlevyllä On Your Sleeve (2008). The Dreamersin ja Peter Buckin R.E.M.-kitaroinnin koristaman I Would Do It For Youn kaltaisten linjakkaiden balladien rinnalla Malin keventää tunnelmaa Addictedin, Oh Sheenan ja Deathstarin häpeämättömällä popmaisuudella.

Rupisen saksofonin terästämä Turn Up The Mains ja MC5:n Wayne Kramerin kitarasoolon maustama Freeway edustavat Malinin rock’n’rollista juurevuutta. Tiiviistä säestysbändistä maininnan ansaitsee etenkin Ryan Adamsin ja Jack Whiten levyiltä tuttu basisti Catherine Popper, joka sinetöi tyylikkäästi Boots Of Immigrationin diskopoljennon.

Vaikka vuodet tuntuvat muuttaneen Bar Lifen lähinnä haikean väsyneeksi muistoksi, niin sekään ei estä Jesse Malinia lukeutumasta yhä läpimurtoa tekemättömien lauluntekijöiden eliittiin.