Levyarvio: Jesse Malinin americana kattaa nyt muutkin kuin kotikulmat – Entisen punkkarin artistikarisma kimaltelee entistäkin kirkkaampana

Arvio julkaistu Soundissa 9/2019.
Kirjoittanut: Asko Alanen.

Arvio

Jesse Malin
Sunset Kids
Wicked Cool

Yli viisikymppiseksi ehtinyt Malin ylittää kovatkin odotukset vahvalla kahdeksannella soololevyllä, kun glam punk -bändi D Generationin hajoamisesta on jo 20 vuotta. Tällä vuosituhannella Malin on laajentanut perspektiiviään New Yorkin katutasolta isompiin musiikin viitekehyksiin. Tässä kulttuurityössä hän on haalinut ympärilleen kovia musakavereita, eikä mitään trophy guesteja, vaan vankan sävellystyön tenholla seuraksi houkutettuja. Sunset Kids on ensiluokkaisen maukas nimenomaan Malinin tasaisen maittavaksi varioidun biisisetin ansiosta.

Jo 12 vuotta sitten tehty kappale Lucinda ennakoi yhteistyötä Mrs. Williamsin kanssa, joka on nyt tuottanut Sunset Kidsin miehensä kanssa. Edellisille albumeille Malin kiteytti New York -taustansa ja -nostalgiansa, mutta nyt Queensin poika ja Arkansasin tyttö loihtivat soundiin kattavamman americana-klangin, johon mahtuvat tribuutit Tom Pettylle ja Shane McGowanille sekä Billie Joe Armstrongin kanssa jalostetulle punk-särmälle. Kolmen Lucinda-dueton lisäksi on kihelmöivää kuulla, kuinka Jessen oma laulutyyli ja -melodiat muuntuvat välillä vaistomaisesti Williamsin tunteikkaan fraseerauksen kaltaisiksi. Malinin oma artistikarisma kimaltelee uusilla viisteillä entistäkin kiehtovampana.

Lisää luettavaa