JESSE MALIN: On Your Sleeve

JESSE MALIN
On Your Sleeve
One Little Indian

90-luvulla punkvuosiaan elänyt ja muuan muassa Ryan Adamsin kanssa levyttänyt Jesse Malin palaa kolmen sooloalbumin jälkeen nuoruuteensa. Suosikkiartisteilleen kumartavalla rempseän elektro-akustisesti kitaroidulla ja turhia rönsyjä karttavalla levyllä Malin nuortuu peilin edessä tennismailaa soittavaksi pikkupojaksi ja sydänsuruja potevaksi teiniksi.

Jesse Malin esittää lempibiisinsä mutkattoman bändin säestämänä miellyttävän koruttomasti. Runsaasti odottamattomia valintoja sisältävän levyn paras esitys on sijoitettu heti sen avaukseksi. Neil Youngin mainiosti rullaava Looking For A Love säilyttää alkuperäisen alakuloisuutensa Malinin kuulostaessa hämmästyttävässä määrin Youngilta. The Ramones, The Clash ja The Lords Of The New Church ovat Jesse Malinin vanhoja bändisuosikkeja The Killsin mainion Rodeo Townin ja The Hold Steadyn You Can Make Them Like Youn edustaessa yksinään nykypäivää.

Jesse Malinin avaraan makuun mahtuvat yhtä lailla The Rolling Stones ja Elton John kuin Paul Simon ja Lou Reedkin. Fred Neilin Everybody’s Talkin’ puhuttelee tälläkin kertaa ja Tom Waitsin I Hope I Don’t Fall In Love With You on albumin toinen kohokohta.

On Your Sleeven perusidean Jesse Malin kiteyttää Sam Cooke -coverillaan. Wonderful World voi toteutua vaikkapa rakkaiden laulujen seurassa.