JOE COCKER: Hymn For My Soul

JOE COCKER
Hymn For My Soul
EMI

Joe Cocker kuuluu rockin suuriin ja tunnistettaviin ääniin, mutta hän on pitkään saanut taistella omaa itsestäänselvyyttään vastaan. Samoin kuin Rod Stewartin tapauksessa, myös Cockerin vahva tulkinta antaa paljon anteeksi levytysten yllätyksettömyydelle, mutta ajatusta ainutlaatuisen äänen hukkakäytöstä ei voi aina välttää.

Joku jossakin on ilmeisesti ajatellut asiaa, sillä uutuudelle on pestattu apuun ässätuottaja Ethan Johns, joka on avittanut muun muassa Ryan Adamsin soolouraa. Country-vaihteelle hän ei silti ole raspikurkkua heittänyt, vaikka siinäkin saattaisi olla ajatusta. Nimensä mukaisesti Hymn For My Soul on äärisielukasta tunnelmointia, jollaisesta Cocker toki aiemminkin tunnetaan. Levyn ansiona ei ole uuden ja ihmeellisen tarjoaminen, mutta laulaja on sillä löytänyt uudelleen vanhoja avujaan, jotka ovat välillä jääneet maneerien ja epäkelpojen biisivalintojen jalkoihin.

Ja "vanhassa vara parempi" -asenne on pitkälti säilytetty soittajakaartissa ja ohjelmistossakin. Merry Claytonin ja Jim Keltnerin kaltaiset konkarit säestävät sellaisten veteraanien kuin John Fogertyn ja Stevie Wonderin sävelmiä ja Bob Dylania ja George Harrisonia aiemminkin ansiokkaasti tulkinnut Cocker pitää kutinsa nytkin. Kyseessä on vanhan liiton levytys, joka onnistuu välttämään ilmeisimmät karikot ja ilahduttamaan sillä, että Joe Cocker on vielä keskuudessamme.