KAISER CHIEFS: Off With Their Heads

KAISER CHIEFS
Off With Their Heads
B-Unique

Suhtautumiseni Kaiser Chiefsiin on selkeästi kaksijakoinen. Toisina päivinä yhtyeen avoimesti viljelemä populismi ja silkka typeryys lähinnä ärsyttävät, toisinaan taas – erityisesti kun pää on säädetty hieman kevyemmille taajuuksille – se maistuu herkulliselle. Kaksijakoisuus on näyttäytynyt selvästi myös yhtyeen kahdella ensimmäisellä levyllä, sillä I Predict A Riotin, Oh My Godin, Rubyn ja Heat Dies Downin kaltaisten täysosumien sekaan on sattunut useita totaalisia huteja.

Off With Their Heads -levy vaikuttaa alkuun silkalta hutinipulta. Mutta aivan kuin Yours Truly, Angry Mobin (????) tapauksessa, levyn kappaleet kasvavat hitaasti täyteen mittaansa. Näennäisen kertakäyttöisyyden alta löytyy yllättävän paljon kulutusta kestävää materiaalia, kuten ensimmäiseksi sinkuksi lohkaistu Never Miss A Beat osoittaa. Selvää kasvua on nähtävissä myös kappaleen tekstipuolella, joka käsittelee nuorison turhautumista ja epätietoisuutta varsin oivaltavasti.

Vaikka pahimmat ylilyönnit jäävät tällä kertaa väliin, ei kyseessä olisi Kaiser Chiefs -albumi, jos metsään ei vedettäisi vähintäänkin kerran. Tällä kertaa kyseenalaisen kunnian saa Half The Truth -biisi, johon brittiräppäri Sway käy vetäisemässä tuhdin riimittely-väliosan. Sinänsä miehen suorituksessa ei ole valittamisen aihetta, mutta konteksti on täysin väärä. Aivan kuin hernekeittoon olisi sotkettu mansikkahilloa.