KATIE MELUA: Secret Symphony

KATIE MELUA
Secret Symphony
Dramatico

Ensialbumillaan Call Off The Search (2003) suureksi lupaukseksi noteerattu ja huippuvuotenaan 2006 odotukset lunastanut Katie Melua palaa viidennellä studiolevyllään musiikillisen isähahmonsa Mike Battin suojiin. Uransa alusta lähtien ikäistään kypsemmän vaikutuksen tehnyt Melua on Secret Symphonyllä tummaäänisen herkkä itsensä. Ja vaikka Mike Battin johtama Secret Symphony Orchestra uhkaakin viedä pääosan albumin avausraidalla Gold In Them Hills, niin jatkossa musiikin toteutus pysyy onneksi pienimuotoisempana.

Katie Meluan vakaa mieltymys bluesin, jazzin ja folkin aineksia yhdistelevään, perustaltaan akustiseen ilmaisuun on Secret Symphonyn salainen ase. Vispilöidyt rummut, akustinen kitara ja yhtä lailla sähkötön pystybasso auttavat biisejä tulemaan lähelle kuulijaa. Moonshinella tunnelma lähestyy yökerhojazzia. The Cry Of The Lone Wolf on puolestaan kuin tehty Anna Puun tulkittavaksi.

Jo aiempien levyjensä lainakappaleilla Katie Melua on paljastanut rakkautensa vanhemman polven artisteja ja lauluja kohtaan. John Mayallin ja Leonard Cohenin versioinnin seuraksi on tällä kertaa valikoitunut bluesstandardi Nobody Knows You When You’re Down And Out, joka sovittuu brasseineen New Orleansin maisemiin.