KEITH JARRETT – GARY PEACOCK – JACK DEJOHNETTE: Somewhere

KEITH JARRETT – GARY PEACOCK – JACK DEJOHNETTE
Somewhere
ECM

Vuosien tauon jälkeen maailman paras jazztrio (pianisti Keith Jarrett, basisti Gary Peacock ja rumpali Jack DeJohnette) julkaisee uuden albumin. Tätä inspiraation ja improvisaation juhlaa todellakin kannatti odottaa.

Somewhere rakentuu aikakautemme suurille sävelmille. Trion tulkitsemiksi ovat päätyneet Miles Davisin Solar, Perkinsin ja Parishin Stars Fell On Alabama, Arlen ja Koehlerin Between The Devil And The Deep Blue Sea sekä Bernsteinin Somewhere ja Tonight. Solariin trio puhaltaa uuden elämän Jarrettin Deep Space -sävellyksellä ja samoin tapahtuu West Side Story -hitille Somewhere. Sen laajentumaksi on Jarrett loihtinut upean Everywhere-teoksen.

Tavoilleen uskollisena Jarrett ei vain soita, vaan myös kiperissä paikoissa äännähtelee, voihkii ja suorastaan mouruaa. Hän kuljettaa kumppaninsa unohtumattomien melodioiden maailmaan samalla kertaa ammattitaitoisen varmasti ja kokeilevan uskaliaasti. Paikoin tempo on hyvinkin hidas ja meditoiva ja paikoin taas päästellään täysillä. Kaiken aikaa trio soittaa kuin yhtenä miehenä, toinen toistaan kuunnellen ja syvästi ymmärtäen.

Albumi on äänitetty heinäkuussa 2009 vedetyllä Luzernin keikalla. Vuosia se siis vei ennen kuin perfektionistina tunnettu Keith Jarrett suostui tämän täydellisen levyn julkaisemaan.