KHID X RPK: Ei

KHID X RPK
Ei
Monsp

”Mä kävin jo toisella puolella ja heitin tägit Tuonelaan… ” Sieltä tulevalta lähetykseltä tämä levy tuntuu. Ein tunnelma on synkkä eikä se herpaannu hetkeksikään. Ei tämän kuunteleminen ole hetkeäkään raskasta, vaan kuin katsoisi hyvän pelottavan elokuvan. Lyriikka luotaa pimeyttä, mutta vangitsevalla ja runollisella tavalla.

”RPK tiputtaa rytmiä avantoon…” Myös Kridlokkina tunnettu Khid todistaa tällä levyllä olevansa yksi maan parhaita räppäreitä ja mies, jolla on täysin oma, tunnistettava tyylinsä. Flow pysyy kasassa Roope K:n välillä haastaviksikin yltyvien biittien päällä. Äänimaailma todistaa, että mustaankin voi kuulua loputon määrä eri sävyjä.

”Mä matkustan näiden ihmisten sydämessä pummilla…” Olen vuosien varrella kuullut Roopen biittejä aika monen äänen taustalla, mutta koskaan ei yhdistelmä ole kuulostanut näin kohtalon sanelemalta. Jokin Khidin äänen tekstuurin ja Roopen tämän hetken ääniavaruuden yhdistelmässä yksinkertaisesti toimii. Se on saumaton.

Kridellä ja Roope K:lla on juuri nyt menossa niin käsittämättömän hedelmällinen hetki taiteilijoina, että sitä on välillä vaikea uskoa todeksi. Ja tämä on kaikista Roopen tekemistä levyistä ehjin kokonaisuus.