Kovia kokeneiden laulajasisarusten yhteislevy on lähes telepatiaa – Not Dark Yet koostuu kirjavista lainavalinnoista

Shelby Lynne & Allison Moorer
Not Dark Yet
Silver Cross

Sisarukset Shelby Lynne ja Allison Moorer ovat viimein tehneet ensimmäisen yhteisen levynsä. Silminnähtyään teini-ikäisinä isänsä ampuvan ensin tyttöjen äidin ja saman tien itsensä Shelbyllä ja Moorerilla on ollut poikkeuksellisen rankat eväät inhimilliseen ja artistiseen kasvuunsa. Kovat kokemukset heijastuvat myös Not Dark Yetin sulavasti yhteen kietoutuvaan lauluunsa.

Ääneltään hieman karheampi Lynne ja selkeämmin kantrilaulajaksi profiloitunut Moorer tulkitsevat debyytillään osin yllättäviäkin lainasävelmiä. Poikkeuksen tekee vain yhdessä kirjoitettu hiljaisen tunteikas Is It Too Much. Otsikkokappaleeksi valittu riipaiseva kuvaus lopun lähestymisestä tulee Bob Dylanin Time Out Of Mind -albumilta (1997).

Lynnen ja Moorerin telepaattisen hivelevä laulu toimii parhaiten silloin kun kappaleet ovat lähimpänä kantria. The Louvin Brothersin sydäntäsärkevä Every Time You Leave, Jessi Colterin I’m Looking For Blue Eyes ja Merle Haggardin Silver Wings peittoavat vaivatta niin Nick Cavelta kuin The Killersiltäkin poimitut modernimmat coverit.

Teddy Thompsonin pehmeäsoundiseksi tuottama Not Dark Yet on Nirvanan jo alkujaan tylsää Lithiumia lukuunottamatta puhuttelevaa yhteistyötä ansioituneilta ja toisensa läpikotaisin tuntevilta laulajattarilta.