LAURA VEIRS: Year Of Meteors

LAURA VEIRS
Year Of Meteors
Nonesuch

Urbaania folk-poppia Seattlesta elektro-mausteilla. Pääpaino kuitenkin sanalla akustinen.

Pientää suhinaa ja ratinaa. Kiusallista, jos kuuntelee autossa. Helposti liikennevaloissa alkaa tutkailla mittaristoa. Ylimääräisiä varoitusvaloja ei pala. Tämä kuuluu sointiin.

Laura Veirs on upea tuttavuus – laulaja, kitaristi ja lauluntekijä. Aluksi hänen musiikkinsa tuo soinnillisesti mieleen 80-luvun Suzanne Vegan, mutta aika on toinen. Tästä puuttuu sievistely. Hiljaisissakin kohdissa herkkä ilmaisu on sähköistä.

Year Of Meteors on Laura Veirsin neljäs pitkäsoitto. Ensimmäisen hän julkaisi itse vuonna 1999. Aiempia en tunne, mutta tämä toimii. Tietokoneilla askarreltua 2000-luvun barokkisoundia ja efektejä, viuluja, nailonkielinen kitara, sähköpiano.

Levyn biisimateriaali on erinomaista. Välillä aavistuksenomainen häivähdys The Velvet Undegroundia, toisaalla vilahtaa lähes pakollinen Kate Bush. Tuotanto on avara ja ennakkoluuloton. Laura Veirsin ääni on jännittävä, uteliaisuutta herättävä, kuten Laura itsekin. Valokuvassa on silmälasipäinen tyttö, ujouden ja päättäväisyyden välissä. Hän katsoo suoraan silmiin.

Tätä pitää saada lisää ja pian.