LEEVI AND THE LEAVINGS: Keskeneräinen sinfonia

LEEVI AND THE LEAVINGS
Keskeneräinen sinfonia
Pyramid

Niin läsnä on hän kuin ennenkin. Leevi And The Leavingsin kolmas kokoelma täydentää erinomaisesti aiemmat keskiviikon ja torstain hittituplat. Keskeneräisen sinfonian cd-osio kokoaa 23 laulua, jotka muodostavat järkähtämättömän uljaan läpileikkauksen Gösta Sundqvistin sävellysten, sovitusten ja inhimillisten tarinoiden maailmoista. Rapsodisen Perjantai 14.päivä -albumin aloitus- ja päätöskappaleet sulkevat väliinsä kaikkiaan kymmenen muun kiekon poimintoja koko skaalalta 1979-2003.

Ilahduttava löytö on ensialbumin aikaan ilmeisesti Marja-Leenan puheluteeman toisintona hyllylle jäänyt kappale Haloo!. Sillä ja varhaisilla killereillä Ei tytöt sitä tietää saa ja Kissanpentu on täsmälleen samaa viehätystä kuin vaikkapa Onnen avaimet -levyn (2002) huomattavan hulppealla biisikolmikolla Tallinnan laivalla, Mitä sä meinaat ja Taivas on Taunuksen takapenkillä.

Runsas aarreaitta on myös tutumpien hittien dvd-levy, jolta löytyy 14 omaperäistä tv-klippiä. Ne elävöittävät kappaleita yksinkertaisina näyttämökuvina tai mainioina videokollaaseina. Tuplan hienoin biisivalio, järisyttävän sentimentaalinen ja melodialtaan nautinnollisen hartaasti muotoiltu Vanha koulukuva sykähdyttää ensin biisinä ja syvenee sitten Hannu Puttosen heijastelemien hölmöjen ja hienojen koulumuistojen virtauksena.

Hyvin viihtyisiä ovat myös Laura Jenna etc. Jurvasen, Pohjois-Karjalan ja Pohjoisen taivaan alla -biisin videoiden sisäistämät, kotikutoiset tunnelmat tai tahallisen naurettavat playback-tähteilyt Palavan rakkauden ja Poika nimeltä Päivin glam-tunnelmissa. Pätevää bonusmateriaalia ovat myös jutusteleva ja lisää hauskoja videokyhäelmiä (jopa tuiki harvinaista livesoittoa) sisältävä Göde-dokumentti sekä maailmanhistoriaan humoristisesti suhteutettu bändin tarina.