Leijuntaa ilman rytmejä – Animal Collective -muusikko teki tuoreutensa säilyttävän soolon

Avey Tare
Eucalyptus
Domino

Oudon nimen taakse kätkeytyy amerikkalaisen Animal Collectiven kitaristi ja pääasiallinen biisintekijä David Portner. Eucalyptus on Taren toinen varsinainen soololevy.

Kuulemma Havaijin matkan innoittama levy syntyi niin, että Tare äänitti vuoden verran kaikenlaisia spontaaneja ideoita heti tuoreeltaan akustisella kitaralla ja syntikalla ja näihin pohjiin lisäiltiin sitten myöhemmin harkitusti sitä sun tätä. Muina soittajina toimii vain pedalsteelisti Susan Alcorn Jessica Kinneyn ja nykyisen kumppanin Angel Deradoorianin tarjotessa taustalaulua. Orkestroinnit ovat norjalaisen Eyvind Kangin käsialaa.

Jälki väistää kaikki tunnetut kategoriat kiitettävästi ja kuulostaa oikeastaan aika akustiselta, vaikka onkin efektoitu ja manipuloitu varsin hallusinogeeniseksi. Suosikkini on kuulorajalla hyrisevä veneen moottori. Hienoa Eucalyptuksessa on se, että se pyrkii uusille alueille olematta konemusiikkia. Lopputulos on melkoista sälää, kuin kaikki leijuisi meressä. Rytmejä ei ole juuri lainkaan eikä paljon perinteisiä melodioitakaan, lähinnä niiden vääntyneitä pätkiä. Toisaalta yli tunnin mittaista levyä jaksaa soitella, koska sitä on niin vaikea hahmottaa. Tietty tuoreus säilyy.