LEVERAGE: Blind Fire

LEVERAGE
Blind Fire
Frontiers Records

Leveragen nimi on opittu yhdistämään kevytheviin, mikä johtunee vain ja ainoastaan laulaja Pekka Heinon yhteydestä Brother Firetribeen. Eihän Leverage tietenkään mitään voimametallia esitä, mutta kyllä bändin ilme on kuitenkin kohtuullisen mahtipontinen ollakseen ”vain” kevyttä.

Leverage jatkaa uudella levyllään tyypillisten rakenteiden rikkomista, ja lopputuloksena bändi löytää oivallisen tasapainon perinteen ja yllätyksellisyyden välillä. Yhtye hämmentää edelleen vaikutteiden laajaa kirjoa suuressa padassa, mutta se ei seuraa mitään ennalta määrättyä linjaa. Sikäli Leverage on hauska yhtye, että monista biiseistä voi bongata tyystin erilaisilta bändeiltä tuttuja piirteitä, mutta samalla Leverage on juoksemassa karkuun toisaalle. Sitä paitsi kaiken keskeltä on silti kuultavissa yhtyeen oma ääni, vaikka se yhä vielä hieman hakee linjaansa.

Leveragen biisien sovitukset tavoittelevat massiivista ja suurta ilmettä, ja sävellyksissä onkin siihen varaa. Tuotannollisesti levy voisi olla jylhempi ja jykevämpikin, mutta jo pelkkä mielikuvitus riittää paisuttamaan kappaleiden olemusta.