LEVERAGE: Circus Colossus

LEVERAGE
Circus Colossus
Spinefarm

Leveragen aiemmilta levyiltä on voinut aistia kappaleiden potentiaalisen mahtipontisuuden. Jos bändin uutuutta arvioi intron ja avausraidan perusteella, Circus Colossus täyttäisi paikkansa nimensä veroisesti. Kiekko nimittäin avautuu sinfoniaanisen massiivisiin äänimaisemiin ja kuulostaa huikaisevalta. Leverage palauttaa kuitenkin pikkuisen maanpinnalle, sillä jo kolmantena kuultavan Movie Godsin lähestymistapa on juurevampaa, mutta se ei haittaa.

Jos bändin biisien mahtipontisuutta on saanut edellisillä levyillä lähinnä arvailla, nyt yhtye osoittaa itse, miltä sen kappaleet kuulostavat, kun tuotannossa on panostettu riittävän suureen esillepanoon. Leverage on kahdella edellisellä levylläänkin ollut sävellystensä puolesta kunnianhimoinen, ja nyt ilmaisu laajenee ansiokkaasti progen maaperälle.

Bändi pitää kuitenkin juuristaan kiinni ja noudattaa tiettyä selkeälinjaisuutta. Kokonaisuus on juuri riittävän rohkea siinä mielessä, että Leverage pystyy viemään musiikkiaan eteenpäin joutumatta kuitenkaan tempoilemaan taitavien melodioidensa ja kokeilevampien sävyjen tuomien haasteiden välillä. Circus Colossus on juuri tällaisenaan tasapainossa.