Levyarvio: Vanhan koulun heviä ajattomien peruskivien varassa – Leverage ei saa osaamisestaan huolimatta pasmoja sekaisin

Leverage
Above The Beyond
Frontiers

Tuomas Heikkinen tuntee voittokaavat niin jenkkifutismaajoukkueemme päävalmentajana kuin melodisen vanhan koulun hevibändinsä Leveragen biisinkirjoittajana. Vuonna 2005 Jyväskylässä kasatun yhtyeen viides albumi Above The Beyond on rakennettu ajattomien peruskivien varaan. Kitarariffit kuljettavat ralleja harhailematta sivupoluille ja syntikat maalaavat kitarakudelmien alle kaunista äänitapettia. Soittoniekoilla on taitoa enemmän kuin tarvitsisi. Melodiat puraisevat kuulijaa hellästi korvasta ja ne on myös koukutettu niin, että jäävät mieleen. Kimmo Blom nyt ei osaisi laulaa huonosti tai epämiellyttävästi vaikka yrittäisi. Heikkisen ja Mikko Salovaaran kitaraduon sooloissa on sopivasti sankaruutta, mutta sitäkin enemmän tarkoituksenmukaisuutta.

Läpikotaisesta laadukkuudestaan huolimatta useinkin Rainbow’n ja Dion tonteilla vierailevat biisit eivät kuitenkaan saa pasmojani sekaisin. Se johtuu siitä, että Leveragen musa on tuttua ja turvallista kuin lihapullat ja muusi. Toki se on kuin äärimmäisen maukkaat riistalihapullat ja höyrytetty luksusmuusi, mutta yllätyksetöntä joka tapauksessa. Leveragen ydinyleisö saa tälläkin levyllä juuri mitä tahtookin: silkkaa timanttia.