LEVERAGE: Tides

LEVERAGE
Tides
Playground

Leverage saa varmasti hyvää pontta uralleen siitä, että yhtyeen laulaja Pekka Heino on mukana Brother Firetribessa, joka puolestaan on saanut vauhtia uralleen sen johdosta, että siinä soittaa kitaristi Emppu Vuorinen, joka taas on tuttu mies Nightwishin komppaniasta. Näin ne asiat vaan kietoutuvat hauskasti yhteen.

Leveragella ei kuitenkaan ole mitään yhteistä BF:n kanssa, vaikka molemmat voikin kasarihevin kategoriaan pudottaa. Leveragen vaikutteet ovat peräisin kohtuullisen laajalta rintamalta, sillä kysymys tuntuu olevan ennen kaikkea asenteen ja fiiliksen rekonstruoinnista, jossa silti sallitaan tilaa metallin nykyvivahteille. Tämä kuuluu muutamissa biiseissä konventionaalisten riffikimppujen purkamisena hieman perinteistä poiketen. Jossain määrin näin syntyneet ratkaisut muistuttavat, pakko se on sanoa, Nightwishin varhaisia töitä.

Paikoittain Leverage on suhteellisen kevyttä heviä, mutta yhtyeen monipuolinen lähestymistapa kohottaa sen asemia peruskasarista suoraan seuraavalle portaalle. Pelkästään Dreamworld, Follow Down That River ja Twilight Symphony ovat sellaisia raitoja, joilla Leverage puhaltaa kerta tuuttauksella ladun auki ja pitkälle.