Levyarvio: Askel kohti alkuperäistä inspiraatiota – Kitarasankari Jack White ei enää piilottele säröpedaalien takana

Jack White
Entering Heaven Alive
Third Man Records

Jack White on jo White Stripesin ajoista lähtien ollut arvostettu laulunkirjoittaja, mutta viimeistään aiemmin tänä vuonna ilmestyneestä Fear Of The Dawnista lähtien hänet on laskettava myös kitarasankareiden joukkoon. Erilaisten efektipedaalien ja upeiden särösoundien kyllästämä levy kuulosti yhtä aikaa täysin uudelta että ajattomalta.

Siinä missä soundit ja sähkökitara olivat keskeinen osa Fear Of The Dawnia, koostuu Entering Heaven Alive lähes yksinomaan pelkistetyistä akustisista sovituksista. A Tip From You To Men, Help Me Alongin ja Love Is Selfishin kaltaisten tarttuvien biisien ansiosta levyä tulee nopeasti pyöritettyä riittävän monta kertaa, että hitaamminkin avautuvat sävellykset osoittautuvat erinomaisiksi.

White kirjoitti ja äänitti kahden viimeisimmän albuminsa biisit samoissa sessioissa ja levyt ovat tarkoitettu täydentämään toisiaan. Siihen sopivasti Entering Heaven Aliven päättää versio Fear Of The Dawnin avaavasta Taking Me Backista.

White otti niin ison harppauksen edellisellä levyllään kitaristina ja tuottajana, että traditionaalinen uutuus tuntuu väkisinkin askeleelta taaksepäin. Mutta se on askel Whiten alkuperäisiä inspiraation lähteitä kohti.