Levyarvio: Eksentristä boogieta ja psykedelistä outoilua, kaveriksi vähän progemystiikkaa – King Gizzard & The Lizard Wizard hämmentää jälleen

King Gizzard & The Lizard Wizard
Fishing For Fishies
Flightless

Vuoden 2017 aikana Gizzardin Wizardit julkaisivat yhteensä viisi albumia, mutta pitivät pitkälle toista vuotta taukoa, vaikka musassa ei havainnut minkäänlaista ideoiden tai soittohalukkuuden laantumista. Fishing For Fishies jatkaa aikahyppäyksen jälkeen yhtä vapaamuotoisen musisoinnin ja verrattoman bändikemian merkeissä. Tyylilaji on vaihteeksi nautiskelultaan generöösimpää ja sosiaalisempaa luomupoppia, eksentristä buugia ja leikillistä psykedelistä outoilua.

Kantafiiliksissä on nyt enemmän intiimiä Belle & Sebastiania aiempaa tutun haltioituneen progemystiikan kirkastajana, mutta myös sangen karskia kitarariffailua ja blues-harppua. Syntetisaattorit saavat välillä etusijan ja levyn pisin (6:48) kappale on jäntevällä rockdiskon riffillä rullaava Cyboogie.

Keskeisin yhdistävä tekijä yhtyeen koko tuotannossa on säilynyt. Koko seitsikko tekee ja tallentaa kappaleita aivan omalla tavallaan, täysin pakottomasti, arvostaen itse soittoa enemmän kuin biiseille ulkoa asettuvia pakkosäätöjä keston, tuotannon, soundien, tahtien tai tarinan suhteen.

Näillä itselle myönnetyillä vapauksilla King Gizzard & The Lizard Wizard lunastaa kaikki lupaukset niin toisilleen kuin kuulijoillekin, sillä tämä porukka ei pelleile tai jätä projektejaan kesannolle. Sessio on hengeltään kiehtovan yhtenäinen, vaikka tyylilaji vaihtelisi sumeilematta.