Levyarvio: Elämäniloista pop-hattaraa – Haimin uusin on värikäs mutta helposti unohdettava kesälevy

Haim
Women In Music Pt. III
Polydor

Haimin hurmaava sisartrio jatkaa kolmoslevyllään hyväksi havaittua kaavaa: taas on tarjolla kuplivan kepeää Kaliforniaa melodisen indie popin ja klassisen soft rockin muodossa.

Women In Music Pt. III -albumissa on paljon samaa rytmikästä värikkyyttä ja pulppuavaa elämäniloa kuin Vampire Weekendin reilun vuoden takaisessa, mainiossa Father Of The Bridessa.

Muitakin vertailukohtia löytyy vaivatta, sillä Haim ei ole kaikkein omaperäisin yhtye. Esimerkiksi Hallelujah liippaa jo turhan läheltä Fleetwood Macin Landslidea ja muutamaa muuta kanonisoitua balladia. I’ve Been Down puolestaan jää kosolti velkaa Sheryl Crow’lle.

Hyvät biisit, rento ote ja juuri sopivanlainen flirttailu valtavirtaisen retroilun ja erilaisten nykymetkujen kanssa tekevät albumista silti maukasta kuunneltavaa.

Vaikka välillä siskojen pop-hattara liippaakin turhan läheltä steriiliä sovituskoppimuzakia, jokin kiintoisa melodinen tai tuotannollinen elementti onnistuu yleensä pelastamaan tympäisevämmätkin hetket.

16 biisillään auttamattoman ylipitkä Women In Music Pt. III sopii hyvin vaikkapa kesäisten autoretkien soundtrackiksi. Voi silti olla, että syksyyn mennessä levyn kohtalona on unohtua hansikaslokeroon tai hautautua Spotifyn suvisoittareiden syviin uumeniin.