Levyarvio: Levytyssessioista ylijäänyt materiaali ei jättänyt nokkamiestä rauhaan – My Morning Jacket työsti ajattoman jatko-osan

My Morning Jacket
The Waterfall II
ATO

My Morning Jacket oli muutama vuosi sitten erittäin tuotteliaalla tuulella. Tuon ajanjakson ensimmäisenä merkkipaaluna julkaistiin vuonna 2015 The Waterfall, yhtyeen paluu astetta haastavamman ilmaisun pariin.

Sessioista ylijäänyt materiaali ei jättänyt My Morning Jacketin nokkamies Jim Jamesia rauhaan. James oli alusta asti varma, että käsissä olevat kappaleet ovat yhtyeen parasta tuotantoa, mutta tyylinsä puolesta ne eivät sopineet alkuperäiselle The Waterfall -levylle. Kappaleiden sinne tänne ripottelun sijaan James päätti rakentaa näiden varaan kokonaisen pitkäsoiton. Ja hyvä niin, sillä The Waterfall II on yksi tämän omituisen ja raskaan vuoden upeimmista teoksista.

My Morning Jacketin musiikin yksi hienoimmista ominaisuuksista on sen huoleton ajattomuus. The Waterfall II voisi yhtä hyvin olla julkaistu 1974 tai 1994, ilman että kyseessä on mikään sieluton reliikki tai nostalgiaa uhkuva menneisyyden trippi. Kun musiikki puhtaimmillaan kumpuaa sydämestä ja sen kaikki tulkitsijat ovat samalla sivulla, voi tulos olla tällainen. Kuuntele vaikka Run It tai Wasted ja mieti koska olet viimeksi kuullut sielukkaampaa rockmusiikkia.