MY MORNING JACKET: Okonokos

MY MORNING JACKET
Okonokos
RCA

Aikaisempina vuosikymmeninä livelevyihin osattiin suhtautua niiden ansaitsemalla arvostuksella. Ne olivat olennainen osa rockyhtyeen elinkaarta, eräänlainen pikakooste aiemmasta tuotannosta, ja usein ne menestyivät vieläpä paremmin kuin studiolevyt. Nosteesta pääsivät nauttimaan muiden muassa MC5, Kiss ja Cheap Trick, joiden kaikkien ura sai tärkeää lisäpotkua konserttitallenteista. 80-luvulla livelevyjen maine kuitenkin alkoi tahraantua ja ”puolivillaisten välitöiden” maine jäi leijumaan niiden ylle.

Nykyään harvalla yhtyeellä on pokkaa julkaista live-tuotos. Yksi näistä rohkeista on kentuckylainen My Morning Jacket, jonka muheva Z-pitkäsoitto oli yksi viime vuoden kohokohdista. Kriitikot eivät kuitenkaan olleet ainoina yhtyeen edessä polvillaan, sillä Z-levyä myytiin markkinointiprofiiliinsa suhteutettuna varsin kunnioitettavia määriä.

Okonokos-tuplalla yhtye hyödyntää tätä nostetta yllättävänkin kylmäverisesti, sillä Z:n kappaleista kahta vaille kaikki ovat myös tällä koosteella. Biiseissä ja niiden tulkinnassa ei ole itsessään mitään valittamista, mutta hieman kummastuttaa yhtyeen vanhan tuotannon pimittäminen. Onneksi mukaan on kuitenkin mahtunut ryhmän uran kirkkain helmi, It Still Moves-levyn kiihkeä One Big Holiday.