Levyarvio: Manzana hallitsee sekä jyystöriffit että klassisen rockin – Silver Metalilla korvamatoja piisaa

Manzana
Silver Metal
Tuupa

Tamperelaisyhtye on hioutunut vuosien saatossa tiukaksi rokkikoneeksi ja Silver Metalilla moottori hyrrää komeasti.

Metalliseen klangiin sekoittuu suvereenisti niin rankempaa jyystöriffittelyä kuin klassista rokkia, poppia sekä hyvällä maulla käytettyjä kone- ja syntikkaelementtejä, jotka tuovat kivasti väriä ja vivahteita. Levy on monipuolinen, muttei rönsyile liian kauas boksin ulkopuolelle ja Piritta Lumous pitää paketin kasassa voimakkaalla ja moneen taipuvalla laulullaan.

Muutamia kauneusvirheitä toki on. Outoja hahmoja vilisevät sanoitukset ovat välillä koomisia ja hieman korneja eivätkä sovitusratkaisut ja melodiakulut ole aina omaperäisyyden riemuvoittoja. Mutta sen antaa mielellään anteeksi, kun kokonaisuus on tarttuva, täynnä hyvää fiilistä ja muutenkin hyvin läjässä – mitä nyt levyn päättävä Hard Rock And Rollators menee jo vähän liian hölmöksi.

Se kaikki radiotaajuudet ja soittolistat kertarysäyksellä valloittava megahitti Silver Metalilta puuttuu, mutta materiaali on muuten kauttaaltaan tarttuvaa ja moni kertosäe jää nopeasti korvamadoksi päähän kummittelemaan. Tämän näytön perusteella Manzanalle soisi paljon suurempaa suosiota, kuin mitä se tällä hetkellä jo nauttii.