Levyarvio: Musanörteiltä musanörteille – Pepe Deluxén uutuus on käsityönä outoihin ulottuvuuksiin tähyävä technicolour-kuunnelma

Pepe Deluxé
Phantom Cabinet Vol. 1
Catskills

Sämplejä hyödyntäneestä breakbeat- ja big beat -triosta musiikkiarkeologien James Spectrumin ja Paul Malmströmin psykedeeliseksi barokkipop-duoksi muuntautuneen Pepe Deluxén edellinen albumi Queen Of The Wave (2012) oli ilmestyessään ällistyttävä pop-ooppera ja teemalevy.

Phantom Cabinetin ensimmäinen osa ei enää oikeastaan yllätä, mutta rikkain detaljein varustettu uutuus vaikuttaa vielä edeltäjiään huolellisemmin äänitetyltä. Phantom Cabinet Vol. 1 on extreme-musanörttien toisille musanörteille käsityötaidolla valmistamaa polyrytmikästä technicolour-kuunnelmaa, johon syventyminen aukaisee joka kuuntelulla outoja ulottuvuuksia korvien välissä. Vilungin kansitaide näyttää tyrmäävän upealta.

Kentin ja Peter Björn and Johnin vihellyshittien jalanjäljissä kulkeva Sommarland erottuu ylenpalttisesta tarjonnasta maanläheisyydellään. Big Fat Woodpecker voisi olla ylijäämää yhtyeen Angry Birds Go! -soundtrackilta (2013). Hiusmetallimainos Placebo Pcb-1 ja perään soiva Bollywood-tunnelmainen Tyger Boy, Rocket Boy hämmentävät. Phantom Cabinet on tyylilajien sulatusuuni, kuin aikakoneella nykyhetkeen teleportattu järjiltään suistunut, multiploitunut ja mutatoitunut Basement Jaxx -albumi.