Levyarvio: Pastellinväristä death metalia ja nörtteilyä – Blood Incantation tähyää undergroundista metallin parrasvaloihin

Arvio julkaistu Soundissa 11/2019.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Blood Incantation
Hidden History Of The Human Race
Century Media

Coloradon Blood Incantation keräsi Interdimensional Extinctionilla (2015) ja Starspawnilla (2016) aikamoisen määrän hypeä metallipiireissä, mutta jäi vielä syvälle undergroundiin. Nyt bändi pyrkii death metalin mainstreamiin Century Median julkaisemalla Hidden History Of The Human Racella.

Levyn kansitaiteena on Interdimensional Extinctionin tavoin scifitaiteilija Bruce Penningtonin maalaus. Pastellivärinen kuva avaruusoliosta somistettuna bändin perinteisellä death metal -logolla kuvastaa hyvin levyn sisältöä. Hidden Historyn sekoitus nörtteilyä, raskaamman puoleista death metalia ja cynicmaista kokeellisuutta muistuttaa paljon Starspawnia, mutta parantaa kaikilla osa-alueilla.

Tahtilajit, soundit ja tunnelmat vaihtelevat tiuhaan tahtiin ja päätähuimaavan taitavasti. Soundit ovat entistä puhtaammat ja tuovat virtuoosimaisen soittotaidon etualalle. Jos bändin vahvuuksia ollaankin onnistuttu parantamaan, ovat sen heikkoudet vielä ennallaan. Levyn rakenteeton ote tekee vaikutelman laavalamppujen valossa äänitetystä musiikista, jonka teknisyys jää liian itsearvoiseksi. Sävellyksellisesti Blood Incantation ei ole Gorgutsin ja Cryptopsyn kaltaisten teknisen deathin bändien tasolla.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa