Levyarvio: Se vaikea tila lapsuuden ja aikuisuuden välissä – DJ Ibusal teki hienon albumin vaiheilusta, apatiasta ja yksinäisyydestä

DJ Ibusal
Yksin kotona 17
Skorpioni

Gaselleissa Thube Hefnerinä elävä DJ Ibusal on tehnyt hienon chopped & screwed -henkisen levyn, jossa hän kertoo arkisia tarinoita modernista vaiheilusta, apatiasta ja yksinäisyydestä, varsinkin joukoissa.

Yksin kotona 17 kertoo tilasta lapsuuden ja aikuisuuden välissä, ajasta jolloin ihmisellä on enemmän aikaa kuin muita taloudellisia tai henkisiä resursseja. Sama kriisi iskee sitten aikuisuuden ja vanhuuden välisellä kynnyksellä ja stereotyyppinen ratkaisu on yrittää taantua siihen hetkeen, joka edeltää tällä levyllä elettävää välitilaa. Silloin kaikki on vielä mahdollista.

Levyn huippuhetki on kuitenkin hirtehinen Pilalla. Biisi, joka onnistuu tasapainoilemaan täydellisesti sen rajan oikealla puolella, väärällä puolella huumori ja meemi ovat vaan kulutusta kestämätöntä paskaa.

Levy kuulostaa todella hyvältä. Se on monessa kohtaa kuin täyteen ahdetumpi versio Kridlokkin minimalistisesta soundista. Säästeliäästi käytetyt synat ja efektiäänet luovat pelkistettyyn äänimaisemaan dramatiikkaa, ja Ibun flow, joka sijoittuu jonnekin Paperi-T:n ja Kridlokkin väliin, kuulostaa hienolta framilla.