Levyarvio: Vain nostalgia-arvo kantaa – Papa Roachin kymmenennellä levyllä tarjoillaan iskulausepuuroa karkkimelodioilla

Papa Roach
Who Do You Trust?
Eleven Seven

Papa Roach tunnetaan siitä, että he tekivät yhden täydellisen ajankuvaisen nu metal -hitin, jota entiset yläasteikäiset voivat nostalgia-angstissaan 20 vuotta myöhemmin uudelleenmeemittää jälkipolville. Harharetket Last Resort -hillotolpan lähimaastossa ovat sentään olleet sikäli onnistuneita, että bändiä huvittaa tehdä yhä musiikkia. Tämä on jo kymmenes albumi.

Who Do You Trust? alkaa kohtalaisen pirteästi. Paikoin sen prosessoidussa jenkkirocksoundissa ostoskeskusystävällisine karkkimelodioineen on tietynlaista tyylilajilleen ominaista varmuutta. Erityisen tarpeellista musiikkia se ei silti ole.

Kaikki levyn huonous tiivistyy jo ennakkoon hirvittäneessä Elevate-sinkussa. Sillä on milleniaaliulinaa, trap ritinää ja täydellisen unohdettava, listoille yrittävä mutta niiden ohi putoava popmelodia. Kirottuja olkoon Muse ja Imagine Dragons, joilta moinen manööveri on selvästi opittu.

Verrokeilta on opittu myös teema. Teksteissä vilisevät fake newsit ja ympäristötuhot, joskin kylliksi sanitoituna iskulausepuurona. Vai mitäpä sanoisi sellaisesta oivalluksesta kuin ”everybody says they’re fine / but I know we’re not alright”.

Totuus lausessa silti piilee: eipä mene häävisti maailmalla, eikä sen puoleen Papa Roachillakaan.