Levyarvio: Ysärialtsua tunnetuimpien nimien varjossa – Mushroomhead tarpoo yhä aivan liian tutuilla poluilla

Mushroomhead
A Wonderful Life
Napalm

Clevelandin Mushroomhead on operoinut koko olemassaolonsa Slipknotin varjossa – molemmat bändit kun päättivät 1990-luvun puolivälissä pukeutua naamioihin. Kumpi tahansa oli ensin, musiikeissaan on erilaisia nyansseja – ja Mushroomheadilla on aika paljon vähemmän sanottavaa ja annettavaa. Jos Slipknot paahtaa aggressiolla ja ääri- ilmaisulla, Mushroomhead astelee enemmän Faith No Moren ja ysärialtsun jalanjäljillä.

Toki Mushroomhead on kaivertanut itselleen kunnioitettavan ja pitkäkestoisen uran. Yhtyeen kahdeksas albumi tarpoo silti liian tutuilla, nu metalin kartoittamilla poluilla vailla energiaa tai mullistavia ideoita. Tempot ovat kautta levytyksen hitaita, ja groove kääntyy alituiseen kolmijakoiseen shuffleen, mikä entisestään poistaa vauhtia. Liimaava The Time Has Come on tämän ilmiön tuskaisin ääninäyte.

A Wonderful Life on yksinoikoisesti ja raskassoutuisesti tuotettu ja soitettu albumi, joka on parhaimmillaan silloin, kun se päästää metalli-ilmaisusta irti. Piano- ja industrial-sävyillä kuorrutettu puolislovari Pulse on melko toimiva, samoin kuin melodinen singlejulkaisu The Heresy.