LOTTA: Blue Autumn

LOTTA
Blue Autumn
Jupiter

Raahelaislähtöinen laulaja-lauluntekijä Lotta Jääskelä on tehnyt jatkoa hieman kankeasti nimetylle debyytille It’s About The Feeling (2007). Blue Autumnilla Lotan taustavoimat ovat vaihtuneet, mutta nuoren naisen omaehtoinen ote on entisellään.

Lotan kirjoittamat laulut huokuvat vahvasti folkpitoista tunnelmaa. Näin siitäkin huolimatta, että säestävät muusikot ovat rockissakin ansioituneita nuoria ja vähän kokeneempiakin ammattilaisia. Lotan läsnäoloa miellyttävästi alleviivaavasta tuotannosta levyllä vastaa muun muassa Laura Sippolan vaikuttavaa Toinen-albumia (2009) työstänyt Janne Oinas.

Lotan persoonalliseen ilmaisuun kuuluu biisistä toiseen toistuva raukeus. Tulkintojen matala ja paikoin lähes kuiskaava verkkaisuus muistuttaa suuresta julkisuudesta kauan poissa pysytelleestä Tanita Tikaramista. Kun sinänsä johdonmukaiseen laulutapaan liittyy kappaleiden tempojen samankaltaisuus, niin luontainen tai tietoinen tyylikeino on vaarassa muuttua rasitteeksi.

Tunkeilematon toteutus ja Lotan laulusta aistittava omakohtaisuuden tuntu kääntävät Blue Autumnin lopulta plussan puolelle.