THE MAGIC NUMBERS: Alias

THE MAGIC NUMBERS
Alias
Caroline

Jos The Magic Numbers on joskus edustanut kesämusiikkia, nyt askel on otettu onnistuneesti melankolisempaan syyssuuntaan. Kahden sisarusparin muodostama yhtye toimii hyvin nelikkona, jossa on kolme laulajaa. Lisäksi levyä on maustettu joissakin kappaleissa jousikvartetilla, joka istuu lauluihin mutkattomasti.

Pitkälti muinaisesta Kaliforniasta otetut vaikutteet ovat keitoksessa sulaneet oman makuiseksi. A Shot In The Dark sisältää hyvin Neil Young -henkisen Romeo Stodartin kitarasoolon, vaikka musiikki ei muuten Neilistä muistutakaan. Roy Orbison on yhden laulun nimenä vaikka biisi ei juuri Big O:n antia muistuta, mutta onnistuu kuitenkin temponvaihdoksineen vaikuttamaan. Kosketinsoittaja Angela Cannonin laulama Thought I Wasn ́t Ready on kuin kadonnut soul-balladi 1960-luvulta, sitä seuraava E.N.D. jatkaa myös soul-merkeissä, vaikka päälaulaja onkin nyt Romeo Stodart, joka on merkitty myös levyn tuottajaksi.

Yhtyeen neljäs ei ole riemukas levy, mutta melankoliassaan vaikuttava. Alias sopii mainiosti pimeiden syysiltojen haikeaan tunnelmointiin.