THE MAGIC NUMBERS: The Magic Numbers

THE MAGIC NUMBERS
The Magic Numbers
Heavenly

The Magic Numbersin musikantit ovat pulskia pitkätukkia, jotka tykkäävät pukeutua kulahtaneeseen farkkuasuun. Yhtye koostuu kahdesta sisarusparista, joista toisen etunimet ovat Romeo (kitara ja laulu) ja Michelle (basso ja laulu). Ja arvatkaapa mikä heidän äitinsä nimi on? Tietenkin Juliet!

Lontooseen kotiutunut The Magic Numbers on kuin Kings Of Leon, joka on villiintynyt boogierockin sijaan The Mamas & The Papasin levyistä ja jonka jäsenistä kaksi on enkelimäisesti kujertavia tyttöjä. Yhtyeen musiikki on niin välitöntä ja konstailematonta kuin mahdollista. Tytöistä ja pojistahan nämä 60-luvun länsirannikon popin parhaita puolia koluavat ja välillä Gram Par-sonsin perinnölle kumartavat kappaleet kertovat, mutta millä tavalla! Ne ovat äärettömän sydämeenkäypiä, mutta samanaikaisesti niissä on vallatonta huumorintajua – esimerkiksi reippaassa Forever Lost -singlessä lemmensurujen ratkaisukaava on hyvin yksinkertainen: "I wanna learn how to lie."

Vaikka kyseessä on vasta yhtyeen ensimmäinen levy, soi The Magic Numbersin musiikki omissa puitteissaan täydellisesti. Romeo Stodart on aivan pistämättömän tyylitajuinen laulaja ja kitaristi eikä yhtye ole kappaleita sovittaessaan mikään yhden tempun poni. Maittavien lauluharmonioiden lisäksi hienoja biisejä maustavat muun muassa banjo, kellopeli, jouset ja vanhoilta tyttöbändilevyiltä tutut taputukset. Voi veljet, kuinka hienolta tällaisen ensialbumin kohtaaminen tuntuukaan!

The Magic Numbersin suuntaan jos toiseenkin koukkivat laulut kirjoittava Romeo Stodart on julistanut oman levynsä "klassiseksi debyyttialbumiksi". Ainakaan minä en tohdi olla eri mieltä. Sen lisäksi The Magic Numbers on tämän vuoden lyömätön kesälevy – 13 kappaletta auringonpaistetta ja lämpimiä sadekuuroja.