MARY J. BLIGE: Love & Life

MARY J. BLIGE
Love & Life
Geffen

Kun Mary J. Bligen levyyn investoi, tietää mitä saa. Ei pety, ei ylläty. Pinta on kova kuin pilvenpiirtäjän kivijalka, mutta kyllähän siellä syvemmällä sykkii herkkä ja lämmin sydän. Voiko sellaisen yhdistelmän edessä muuta kuin langeta? Toki voi: esimerkiksi räksyttää pikkuvanhaan sävyyn taiteellisen uusiutumisen valttämättömyydestä.

Mutta miksi remontoida sellaista, mikä on kovassa käytössä kestäväksi havaittu? Mary J. on "The Queen of Hip Hop Soul" ja täyttää omatekoisen arvonimensä vaatimukset. Kuningattaren kruunun kaunein koristus on luonnollisesti hänen ihanaisesti särähtävä äänensä. Sähäkän seksikkyyden seasta häämöttää orastava elämänväsymys. Siinä on jotakin hyvin vetoavaa. Tällaiseen tulkintaan eivät parikymppiset R&B-diivat pysty.

Varsinaiset superosumat puuttuvat biisilistalta, mutta laatu pysyy lujana alusta loppuun. Love @ First Sight täyttää tanssilattian. Method Man ja 50 Cent pysyvät järkevästi pikkurooleissa. Balladien sokeriprosentti on sopiva. Vakaasta perustuotannosta vastaa P. Diddy.