MATTI JOHANNES KOIVU: Kauneimmat meistä

MATTI JOHANNES KOIVU
Kauneimmat meistä
Sony

Matti Johannes Koivusta on vuosien saatossa tullut varsin merkittävä laulaja-lauluntekijä, vaikka hän ei ainakaan toistaiseksi ole joka talouden tuntema nimi. Nyt Koivun ilmaisuun on haettu uutta otetta pestaamalla tuottajaksi monessa mukana ollut Tommi Viksten.

Viksten onkin terävöittänyt Koivun lauluja ja saanut niihin helpommin lähestyttävää otetta, mutta hyvin hienovaraisesti; vanhaa ilmaisua ei ole tyystin hylätty, laulut on yhä helppo tunnistaa Koivun esityksiksi. Aiemmin aika intiiminkin laulajan takana soittaa toimiva rockyhtye josta runsasta radiosoittoa saanut Tyhjäksi jätetty on hyvä esimerkki, samoin tanssihitiltä kuulostava Kaksi kolmesta.

Intiimimpiäkin tulkintoja mahtuu edelleen mukaan: Kuinka puu kaatuu sisältää biisiä tukevaa, hyvin maltillista säestystä. Samoin levyn päättävä Yö kun synkkä on kertoo osaltaan siitä, että siirtymäkauden levystä suuressa merkityksessä ei voi puhua.

Koivun kielikuvat ovat myös mieleenjääviä, tekstit ovat selkeitä ja omaperäisiä, paikka paikoin myös melodiat ja kertosäkeet tuntuvat jäävän helposti päähän, mutta ne eivät häivy sieltä kertakäyttöluonteisesti. Kiinnostava ja hyvin toimiva levy.