MINISTRY: The Last Sucker

MINISTRY
The Last Sucker
13th Planet

Vanha neulatyyny Al Jourgensen jättää tällä levyllä hyvästit pitkäikäiselle ja yhden musiikinhistorian hämmentävimmistä muodonmuutoksista läpikäyneelle Ministry-projektilleen. Levy päättää George Bush II:n hallintoa mätkineen trilogian, jonka aiemmat levyt ovat Houses Of The Molé ja Rio Grande Blood.

Muinaisella ja kohta retrona takaisin tulevalla 90-luvulla kuuntelin Ministryn klassista Psalm 69 -levyä (1992) urakalla, mutta sitä seuranneet plätyt olivat niin ankaria pettymyksiä, että nostin bändin kaapin päälle pölyttymään enkä kiinnittänyt projektiin sen kummemmin huomiota ennen kuin tämä levy tipahti postiluukusta. Nyt tekee mieli tarkistaa ainakin nuo trilogian kaksi edellistä osaa.

The Last Sucker on selkeä levy. Se jyrää menemättä tukkoon missään vaiheessa. Biisit ovat hienoja, tuttua Jourgensenia ilman Rob Zombie -tason biisi­kloonausta. Ja mikä parasta, huippu on säästetty loppuun. Lähes vartin pituinen, kaksiosainen End of Days -kokonaisuus on todella huuruista rankistelua ja paisuu lopussa jo liikuttavaksi.
Vuoden tyylikkäimmät hautajaiset?