Levyarvio: Trumpin aikakausi on tehnyt Ministrylle pelkästään hyvää – uusi albumi on parasta Al Jourgensenia pitkään aikaan

Ministry
AmeriKKKant
Nuclear Blast

Donald Trumpista voidaan olla montaa mieltä, mutta Al Jourgensenille Amerikan uusi presidentti on tehnyt hyvää. AmeriKKKant on parasta Ministrya sitten Animositisominan (2003). Näin hyvää levyä ei bändiltä enää olisi odottanut.

Johtuuko sitten kitaristi Mike Scaccian traagisesta kuolemasta, mutta AmeriKKKant poikkeaa viime vuosien thrashahtavista ja toisiaan muistuttavista Ministry-levyistä keskitempoisemmilla ja rytmisemmillä biiseillään. Mukaan on sotkettu hyvällä menestyksellä old school hip hop -soundeja ja -rytmejä. Myös lukuisat Trump-samplet toimivat erinomaisesti. Siinä missä kymmenen vuoden takaisilla Ministry-levyillä leikattiin ja liimattiin Bushin puheita, ollaan Trumpin sanomisia pystytty käyttämään enempää editoimatta.

Jos Bush-vuosien levyt nojasivat liiankin vahvasti Psalm 69:n (1992) thrash industrialiin, on AmeriKKKantin ote luovempi ja kokeilevampi. Tuttuja Ministry-elementtejä viime vuosien speed metalista Filth Pigin (1996) huuliharppuihin löytyy, mutta ensimmäistä kertaa sitten Paul Barkerin lähdön jälkeen uusi Ministry-levy kuulostaa tuoreelta ja jopa yllättävältä. Muutaman vähemmän terävän biisin (Wargasm, Antifa) takia ihan viiteen tähteen ei kuitenkaan ylletä.