Levyarvio: Al Jourgensenin painajaismainen samplesirkus saapuu taas – Ministryn Moral Hygiene kierrättää vanhoja kikkoja

Ministry
Moral Hygiene
Nuclear Blast

Ministryn Al Jourgensen on keikkailun ja sosiaalisen elämän sijaan viettänyt viimeisen vuoden uutisten ja sosiaalisen median parissa. Tuloksia saadaan maistella meemeistä ja uutisklipeistä tuttujen samplejen kyllästämällä Moral Hygienellä. Levyllä kuullaan niin Greta Thunbergia, Black Lives Matter -protesteja, Donald Trumpia kuin COVID- 19 -pastori Kenneth Copelandiakin.

Vuoden 2020 aikakapselina humoristisen painajaismaisen tunnelman luova levy toimii hyvin, mutta musiikillisesti se ei yllä hienon comebacklevy AmeriKKKantin (2018) tasolle. Siinä missä edellisellä levyllä bändin soundia rikastettiin ennakkoluulottomasti old school hip hop -biiteillä, kierrätetään tällä kertaa liikaa vanhoja ideoita. Good Troublen huuliharput ovat kuin suoraan Dark Side Of The Spoonilta (1999) ja Jello Biafran laulama Sabotage Is Sex on kuin Lardin Pure Chewing Satisfactionilta (1997).

Vaikka Moral Hygiene onkin vanginnut vuoden 2020 tunnelman kiehtovalla tavalla ja albumikokonaisuus tuntuu Stooges-cover Search And Destroyta myöten todella eheältä, nojaa levy lopulta vähän liikaa sampleihinsa. Lisäksi lukemattomat Trumpklipit tuntuvat vuonna 2021 jo vähän epäajankohtaisilta.