Arvio: Ministryn uutuudella on vahvuutensa, mutta levyn sanoitukset ovat tökeröitä ja osoittelevia

Arvio julkaistu Soundissa 2/2024.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Ministry
Hopiumforthemasses
Nuclear Blast

Hopiumforthemasses on selvästi parin vuoden takaista Moral Hygienea pirteämpi levy. Psalm 69 -albumin (1992) henkiset raskaat thrash-riffit ja takovat rummut iskevät vakuuttavasti. Muu konsepti onkin sitten Houses Of The Molesta (2004) lähtien tuttua kansalaisaktivismia äärimmäisen poliittisine sanoituksineen.

Lyriikat päätyvätkin levyn suurimmaksi kompastuskiveksi. Aryan Embarrassmentilla vierailevaan Jello Biafraan verrattuna Al Jourgensenin poliittiset sanoitukset ovat tökeröitä ja osoittelevia. Jo biisien nimistä B.D.E., Goddamn White Trash ja Just Stop Oil saa vihiä siitä, kuinka syvälle aiheisiin mennään.

Ministry ei ole ollut sama bändi Paul Barkerin lähdettyä Animositisominan (2003) jälkeen. Uuden Ministryn ystäville Hopiumforthemasses on ehdottomasti keskivertoa parempi julkaisu, mutta vertailussa The Mind Is A Terrible Thing To Tasteen (1989) tai Filth Pigiin (1996) se kalpenee. Kahden edellisen levyn tavoin Hopiumforthemassesilla on TV Song -niminen biisi. Jatkuvan Psalm 69:n TV II:sta muistuttamisen ei luulisi olevan nyky-Ministryn intresseissä.

Levyn ainoan yllätyksen tarjoaa puoliksi läpällä vedetyn päätösbiisin Ricky’s Handin duurivoittoinen syntikkapoppi.

Lisää luettavaa