MINISTRY: Relapse

MINISTRY
Relapse
AFM Records

The Last Sucker -albumilla (2007) jäähyväiset jättänyt Ministry tekee lyhyen paluukierroksen lähes olemattomista aineksista kootulla hevilevyllä. Relapse potkii ja kiihdyttelee ajoittain ihan mallikkaasti, mutta ilmassa on hyvin vähän suuren comebackin tuntua. Biisit kuulostavat yhtyeen loppuaikojen ylijäämämateriaalilta, johon on lisätty nopeutta ja kiiltoa.

Uutuuden Git Up Get Out ’N Vote -kappale muistuttaa Ministryn pitkään jatkuneesta uhosta George W. Bushia kohtaan. Koska asia saatiin pois päiväjärjestyksestä, on Al Jourgensen joutunut keksimään levylle jotain uutta valittamista. Täyslaidallisen ansaitsevat muun muassa levy-yhtiöiden ikävät ihmiset ja se kuuluisa hyvin toimeentuleva prosentti Yhdysvaltain väestöstä. Jourgensenin aivoitusten kuunteleminen on paikoin sietämätöntä.

Double Tap -biisin industrial speedmetal -rykäys on paluulevyn toimivin piristysruiske. Myös S.O.D.-cover United Forces tehoaa alkuperäisuskollisuudellaan. Albumin loppupuolisko koostuu täysin yhdentekevistä ralleista ja tyylitön Bloodlust päättää Ministryn levytysuran kaikkea muuta kuin arvokkaasti.