THE MITCHELL BROTHERS: A Breath Of Fresh Attire

THE MITCHELL BROTHERS
A Breath Of Fresh Attire
The Beats

The Streetsin ja Dizzee Rascalin kaltaiset tekijät aloittivat muutama vuosi sitten pienimuotoisen UK garage -buumin. Sen ansiosta jokainen kotilyyrikko Dalstonista Brixtoniin toivoo olevansa verbaalinen lahjakkuus ja sujauttavansa salaa demonsa The Streetsin Mike Skinnerin laukkuun pankkiautomaatilla.

Näin kävi The Mitchell Brothersille. Kotona levyn laukustaan löytänyt Skinner kuunteli demon, soitti Teddylle ja Tonylle, jotka eivät ole oikeasti veljeksiä, ja teki heistä oman levy-yhtiönsä ensimmäisen kaappauksen.

Uusien bändien vertaaminen genrensä lippulaivoihin ei aina anna oikeata arvoa yhtyeiden musiikille, mutta The Streetsin liittäminen kaverusten A Breath Of Fresh Attire -debyyttiin on väistämätöntä. Skinner on tuottajana, säveltäjänä ja laulavana vierailijana mukana levyllä, joka on kuin afrokaribialainen versio The Streetsin A Grand Don't Come For Freesta.

Kahden punnan The Streetsistä ei kuitenkaan tarvitse puhua, sillä The Mitchell Brothersilla on oma selkärankansa. Levyn taustat ovat paikoin värikkäitä sekä iskeviä ja kliseisetkään kertomukset Lontoon urbaanista elämästä eivät vielä ole saavuttaneet tylsyyspistettä. Levyn kappaleista Routine Check saa mahtavan avun Kanolta, Alone With TV on vuoden 2005 Dry Your Eyes ja Don't Try This At Home komea loppu jämäkälle levylle.