MOONSPELL: Memorial

MOONSPELL
Memorial
SPV

Portugalin goottilahja maailmalle on parin viimeisen levynsä aikana etsinyt yhdistelmää, jossa bändin kokeellisempi materiaali voisi lyödä sujuvasti kättä varhaisvuosien goottimetallin kanssa. Lopputulokset ovat olleet hieman häilyviä, mutta yhtye ei anna periksi. Memorial on periaatteessa samaa etsiskelyä kuin suomalaisten tukijoukkojen avustuksella äänitetyt pari viimeistä levyä. Moonspell osuu tällä kerralla kohtuullisen tarkasti Wolfheart-albumin sävyihin. Suureelliset sekä mahtipontiset äänimaalailut tarjoavat hetkittäin huikeitakin visioita, mutta bändi ei osu nytkään maaliinsa.

Moonspellillä tuntuu olevan näkemys siitä, mitä se haluaa, mutta palapelistä on edelleenkin paloja hukassa. Jollakin tasolla yhtyeen kuitenkin onnistuu kantaa levynsä loppuun kunnialla, vaikka kokonaisuudessa puutteensa onkin. Olo on oikeastaan vaivautunut bändin puolesta, kun kappaleiden ideat vain leijuvat päämäärättöminä etsien paikkojaan, joita ei kuitenkaan löydy.

Jos Moonspell vielä samoilla eväillä saa tehdyksi levyn, jossa kaikki osuu kohdalleen, voidaan hyvällä syyllä puhua vuosikymmenen levystä. Memorial ei kuitenkaa moisiin ylistyksiin anna aihetta.