MOTHER GOOSE: Junior Magic

MOTHER GOOSE
Junior Magic
Seriously Groovy

Jo ajat sitten brittiläisten indieympyröiden ovenrakoon jalkansa sujauttanut Mother Goose on yksi kotoisen marginaalirockin sitkeimmistä ja tinkimättömimmistä yhtyeistä. Englantilaisen levy-yhtiön toimesta julkaistu Junior Magic on trion henkisen ja taiteellisen riippumattomuuden hykerryttävä hedelmä. Levy, jota kuunnellessa on äärimmäisen vaikea olla alla päin.

Modest Dreamer edustaa Mother Goosen käsitystä urbaanista etnisyydestä. Maalle paluu tuntuu sekin varsin miellyttävältä Villagen raukeassa seurassa. Twisted By The Pool kieroutuu lähelle The Fallin hillittömyyttä, vaikka raidasta onkin turha hakea Mark E. Smithille ominaista nihilismiä ja kyynisyyttä. Gekko on tässä seurassa yllättävän suoraviivainen hittibiisi ja Goofylla Mother Goose muistuttaa sydämessään olevan aina sijaa sonicyouthiselle trippailulle. Top Tune Mate! on nimenomaan juuri sitä. Feelies Feeling soi punkisine sireenikitaroineen kuin tribuuttina 80-luvun alussa hulluja rytmejään lanseeranneelle Feelies-yhtyeelle. Junior Magicin päättävä Kids Like Cats ei sitä vastoin olisi lainkaan väärässä paikassa 22-Pistepirkonkaan albumilla.

Mother Goose ei ole enää aikoihin ollut juniori, mutta musiikkinsa ei ole kadottanut originaalia taikaansa. Tällä näytöllä trio pitää komeasti kiinnityksensä meikäläisen indierockin eliittiin. Mother Goose on uskollinen vain omalle trendilleen ja osaa – toisin kuin liian monet muut – pitää välillä lähes no-fi´na soivan Junior Magicin biisit riittävän lyhyinä. Koko albumikaan ei soi yhtään pidempään kuin on välttämätöntä.