MOTHER GOOSE: Anna Lumena

MOTHER GOOSE
Anna Lumena
Verdura

Meikäläisen indierockin pieni suuri veteraaniyhtye palaa suorasukaisen rock’n’roll-albuminsa Obvious Worksin (2005) jälkeen arvoituksellisemmaksi itsekseen. Automaticin surisevan garageisesta avauksesta päästyään Anna Lumenan ilme on suurimmaksi osaksi verkkainen ja paikoin suorastaan mietiskelevä.

Mother Goosen persoonallisessa ja kaikkien soittovuosien jälkeenkin sitkeän amatöörihenkisessä tunnelmoinnissa on aistittavissa rauhoittuneelle Sonic Youthille ominaista minimalismia. Levyn biisit hakevat mielellään meditatiivista groovea silloinkin kun kitara soi karheim­millaan.

High 5$ Girl ja C-Life poikkeavat keskenään hyvin erilaisella tavalla albumin yleiskuvasta. Edellisen rytmikkyydessä nykii jäänteitä devomaisesta robottisuudesta ja jälkimmäinen on odottamattoman idyllinen kantrituokio. Vaikka Mother Goosen albumilla mikään ei enää periaatteessa yllätä, niin C-Lifen yksinkertainen maalaiselämän ylistys tekee sen.

Anna Lumena -levy huokuu jokaisella raidallaan lukemattomille muille yhtyeille ikuiseksi haaveeksi jäävää pakottomuutta. Mother Goose osaa ja haluaa nauttia taiteellisesta vapaudestaan, jonka keskeisiin elementteihin kuuluu täydellisyyden merkityksettömyys.