NEIL DIAMOND: Home Before Dark

NEIL DIAMOND
Home Before Dark
Columbia

Rick Rubin tunnetaan riisutuista Johnny Cash -tuotannoistaan ja Neil Diamond hyvästä lauluntekotaidostaan. Ihmekös se, jos kyvykkäiden aikamiesten järkiliitto kuulostaa korviin kelvolliselta.

Neil Diamondin miehekäs, dramaattinen, väliin mietiskeleväkin laulu sopii Act Like A Manin kaltaisiin, välillä jopa bluesmaisiin kappaleisiin kuin se kuuluisa nenä kuuluisaan päähän. Duettopala Another Day That Time Forgot Dixie Chicksin Natalie Mainesin kanssa istuu joukkoon, vaikka se on ehkä toteutettu enemmän radiosoitto kuin kunnianhimo mielessä. Yli kuuden minuutin venyvä One More Bite Of The Apple kasvaa onnistuneeksi Neil Diamond -maiseksi paisutukseksi ja No Words puolestaan kuulostaa liiankin kepeältä tässä joukossa, mutta onneksi se on ainoa laatuaan.

Rick Rubin on onnistuneesti havainnut, että paras tuki Diamondin ilmaisukykyiselle äänelle on hyvin esiin miksattu urkusoundi, voimasointuja ottava piano, ja helisevä akustinen kitara. Laulaja-lauluntekijä saa Rubin-käsittelyn, mutta riisuttu malli paljastaa, että hänellä on myös jotain annettavaa.

Studion kehäkettu on kohdannut pitkän linjan laulumiehen toistamiseen uusien biisien merkeissä ja melko onnistuneesti.