NIGHTMARES ON WAX: Feelin’ Good

NIGHTMARES ON WAX
Feelin’ Good
WARP

Leeds-lähtöinen DJ George Evelyn on tehnyt Nightmares On Wax -nimellä musiikkia jo yli 20 vuotta eikä meininki hyydy. Päinvastoin, äijän Ibizan-studiollaan väsäämä Feelin’ Good on nimensä väärti kiekko. Valoisa ja tanssittava, vaan ei tylsästi kevyt, vaikka soundi paikoin leijuu kuin yrttisavu ilmassa.

Homma lähtee edelleen Evelynin sampleista ja rytmiluupeista, joita hän sitten täydentää oikeilla soittajilla, kuten pitkäaikaisella kiipparikaverillaan Robin Taylor-Firthilla, basisti Paul Powellilla, hetkittäin koskettimiakin pelaavalla (Iiro Rantalan Super Trionkin) saksalaisrumpali Wolfgang Haffnerilla ja Jamaikan vibaa laulullaan hehkuttavalla perkussionisti Shovellilla, joskus kitaristilla ja puhaltajillakin. Jousetkin pyyhkivät pelikentän yli toisinaan ja toki isäntä itsekin tarttuu milloin mihinkin instrumenttiin.

Maukkaan sopan ainekset George noukkii siitä mitä eniten rakastaa eli rootsreggaesta, soulista, funkista ja jazzista, kuitenkin täydellisesti mihinkään genreen asettumatta. Soundi hengittää lämpimästi ja siitä lehahtaa tietty spirituaalisuus, jonka helpoiten huomaa vastustamattomalla groovella nytkyvästä Be, I Do -sinkusta. Selkeästi lääkkeeksi tehtyä stuffia.