NOPSAJALKA: 5 sormee

NOPSAJALKA
5 sormee
Monsp

Takana on jo vuosikymmen suomi-reggaeta. Vaikka klassikkolevyt on laskettavissa yhden käden sormilla, kyseessä on kelpo saavutus leppoisasta menosta vastanneen ydinryhmän kokoon nähden. Nopsajalan kumpainenkaan soololevy ei klassikkoviisikkoon mahdu. Reggaen monitoimimies on ansainnut tonttinsa aisaparina, taustavaikuttajana ja live-tilanteissa.
Tuore 5 Sormee on odotetusti viihdyttävä bilelevy. Nopsajalan huolettomat sanoitukset tuntuvat istuvan monipuolistuneisiin konetaustoihin Tontilla taas -debyyttiä (2006) luontevammin. Silti teksteiltä jää edelleen kaipaamaan oivalluksia ja tarkkanäköisyyttä. Hokemien ympärille kasattu rallattelu toimii kyllä keikoilla, mutta levykuuntelussa, ilman vierailevien artistien tuomia mausteita, korvat uhkaavat puutua.

Levyn pelastaa Dj Svengalin, Dj Polarsoundin ja Dub Ridersin luoma tyylien kirjo. Vaikka sanoitukset menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, rytmeissä löytyy mukavasti vaihtelua dancesta (Jano) Sound Explosion Bandin soittamaan rocksteadyyn (Koko illan).

Ihan mukavaa kesämusaa sopivina annoksina ja kevyissä fiiliksissä nautittuna.